Lanternens historie

Lanternen er skabt af Gunnar Nielsen i 1971

Den 7. maj 1971 erhvervede Gunnar Nielsen sig bygningen på Aalborgvej 4. Han ønskede at skabe et mødested for de lokale og turister, hvor der kunne hygges og holdes informationsmøder. Den maritime dekoration som du ser på Lanternen idag stammer tilbage fra den tid. Ting som er fundet på stranden eller som Gunnar har fået foræret fra de lokale fiskere. 

Smuk gårdhave

Dengang var Lokalerne ikke så store som de er idag, men der var istedet en meget stor og smuk gårdhave, med beplantning som strålede i et farvevæld af blimster om sommeren. I midten var en lille springvand, som børnene elskede at kigge på. Først senere blev der lavet en stor tilbygning til Lanternen så der kunne afholdes større arrangementer.

Skiftende ejere

Efter 27 år valgte Gunner Nielsen at trække sig, og Lanternen har siden da haft lidt skiftende ejere som har forsøgt at holde den gode kurs for den lokale krostue.

På ret kurs igen

I 2010 gik det igen ned af bakke for den daværende ejer, og det var svært at holde dampen oppe i den lokale krostue. På samme tid blev det besluttet at den gamle strandkiosk ved Blokhus Strand skulle gennemgå en større ombygning. I den forbindelse var forpagter Michael Krause ikke i tvivl om at der nu skulle ske noget nyt, og heldigvis faldt hans hjerte for Blokhus' lokale krostue - Lanternen. Michael Krause kender Lanternen helt tilbage fra Gunner Nielsens tid, og han ønskede at genskabe den stemning der var i krostuen. Idéen var slet ikke så tosset - og genskabte det "hyggelige" og tiltrække de lokale igen. Michael Krause gik på pension i efteråret 2019, hvorefter driften blev overladt til ejendommens ejer, John Andersen.

Lanternen - nu og i fremtiden

Lanternen har over vinteren 2019/2020 fåe en overhaling og opdatering med flere ændringer til en bedre standard såvel inde som ude. Og, snart er der også et lille spillecasino på vej til at blive etableret bagerst i restaurantens tidligere selskabslokale. Dette lokale rummer nu også en hyggelig billlard- og dartstue. Lanternen blev genåbnet efter renoveringen på fars dag den 5. juni 2020.

Nuværende ejer, John Andersen, agter at drive Lanternen videre i den gode ånd som før, men satser dog på at der måske snart melder sig en mulig ny driftsherre, som enten forpagter eller køber af det hele. Kontakt gerne John Andersen på tlf. 21213818 eller på e-mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Happy Hour kl. 15-17

Åben hver dag

man-fre kl. 15-23

lør-søn kl. 12-23

 --------------------------------

Täglich geöffnet

Mo-Fr 15-23 Uhr

Sa-So 12-23 Uhr