Lanternens historie

Lanternen er skabt af Gunnar Nielsen i 1971

Den 7. maj 1971 erhvervede Gunnar Nielsen sig bygningen på Aalborgvej 4. Han ønskede at skabe et mødested for de lokale og turister, hvor der kunne hygges og holdes informationsmøder. Den maritime dekoration som du ser på Lanternen idag stammer tilbage fra den tid. Ting som er fundet på stranden eller som Gunnar har fået foræret fra de lokale fiskere. 

Smuk gårdhave

Dengang var Lokalerne ikke så store som de er idag, men der var istedet en meget stor og smuk gårdhave, med beplantning som strålede i et farvevæld af blimster om sommeren. I midten var en lille springvand, som børnene elskede at kigge på. Først senere blev der lavet en stor tilbygning til Lanternen så der kunne afholdes større arrangementer.

Skiftende ejere

Efter 27 år valgte Gunner Nielsen at trække sig, og Lanternen har siden da haft lidt skiftende ejere som har forsøgt at holde den gode kurs for den lokale krostue.

På ret kurs igen

I 2010 gik det igen ned af bakke for den daværende ejer, og det var svært at holde dampen oppe i den lokale krostue. På samme tid blev det besluttet at den gamle strandkiosk ved Blokhus Strand skulle gennemgå en større ombygning. I den forbindelse var forpagter Michael Krause ikke i tvivl om at der nu skulle ske noget nyt, og heldigvis faldt hans hjerte for Blokhus' lokale krostue - Lanternen.

Lanternen - nu og i fremtiden

Michael Krause kender Lanternen helt tilbage fra Gunner Nielsens tid, og han ønsker at genskabe den stemning der var i krostuen. Idéen var slet ikke så tosset - og jeg vil gerne genskabe det "hyggelige" og trække de lokale til igen. Og specielt den gamle gårdhave skal genopstå, så vi kan have folk siddende udendørs også!

 

Happy Hour

Lukket

LANTERNEN har lukket fra 22. august 2019

Positive ændringer er på vejen.

 --------------------------------

LANTERNEN ist ab 22. august 2019 geschlossen.

Positive Änderungen werden erwartet.